top of page
grupp 2_edited_edited.jpg

KEITÄ OLEMME

Halusimme luoda alustan ihmisten auttamiseksi ja Eva ja Antti Ahlströmin perinnön jatkamiseksi.

Eva Ahlströmin Säätiön perusti keväällä 2010 ryhmä 1800-luvun suomalaisen teollisuuspariskunnan Eva ja Antti Ahlströmin viidennen polven naisperillisiä. Kun Ahlströmin yritykset laajenivat nykyaikana globaalisti, perheenjäsenet puhuivat halustaan luoda alusta, jossa perhe voisi auttaa yritysten toimintayhteisöjä. Alustasta tuli Eva Ahlströmin säätiö, välinemme jatkaa Evan ja Antin perintöä.  

Eva Ahlström oli yksi ensimmäisistä naispuolisista teollisuusjohtajista Suomessa. Eva ja hänen miehensä Antti uskoivat, että yrityksen tulisi pitää hyvää huolta yhteisöstä, jossa he harjoittavat liiketoimintaa. Siksi he tukivat aktiivisesti paikallisia yhteisöjä ja auttoivat paikallisia sairaaloita, kouluja ja muita hyviä asioita. Eva ja Antti työskentelivät molemmat omistautuneena sen eteen, että suomalaisten seuraava sukupolvi, erityisesti tytöt, saisi koulutuksen. Heidän mottonsa oli yksinkertainen: varallisuus asettaa velvoitteita. Siksi Eva Ahlströmin säätiö nimettiin tämän inspiroivan matriarkan (1848-1920) kunniaksi.

Säätiö on viime vuosina kasvanut taloudellisesti pääasiassa Ahlströmin perheen yksityisillä lahjoituksilla. Vuonna 2018 Eva Ahlströmin säätiö sulautui ja sulautui Christina och Torsten Ahlströms minne -säätiöön ("Christina ja Torsten Ahlströmin muistolle), joka on toinen perhesäätiö.

 

Nykyään säätiö on ylpeä saadessaan työskennellä useiden inspiroivien organisaatioiden kanssa, joista jokainen on ainutlaatuinen ja omistautunut parantamaan ihmisten hyvinvointia. Jokainen projekti ja organisaatio on osoittanut yhteiskunnallisten kysymysten monimutkaisuuden, mutta myös yhteisen toiminnan voiman muutoksen aikaansaamiseksi.

SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

Säätiön perustamissääntöjen mukaan sen tarkoituksena on: ”Tukea järjestöjä, yhdistyksiä tai henkilöitä Suomessa ja ulkomailla, joilla on hyvä ja dokumentoitu maine toimia globaalisti ja paikallisesti naisten, lasten ja muiden köyhyyden vuoksi haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten tukemiseksi, sorro, sota, poliittinen epävakaus, luonnonkatastrofit tai muut vaikeat olosuhteet."

bottom of page