top of page
wash_edited_edited.jpg

EVA-YHTEISTYÖKARTTA

Toivomme, että tämä etenemissuunnitelma voi toimia inspiraationa mille tahansa toimijaryhmälle tai yksilölle, jolla on yhteinen agenda tietyn yhteiskunnallisen ongelman ratkaisemiseksi. 

Yhteistyön tiekartta koostuu toimenpiteistä, joita Eva Ahlströmin Säätiö on toteuttanut vaikuttaakseen entistä enemmän yhteiskunnallisiin ongelmiin. Nämä vaiheet ja ohjeet perustuvat kokemukseemme viimeisten 10 vuoden ajalta.  Meidän  kokemusta on lisännyt työskentely yhteistyökumppaniemme ja toteutuskumppaneidemme kanssa, kuten UNICEF ja Crisis Management Initiative (CMI)

5 ASKELTA KOHTI SUUREMPI VAIKUTUS

Yhteistyömallimme on tiivistetty viiteen vaiheeseen, joita noudatamme luodessasi ja toteuttaessamme yhteisiä projekteja. Voit vapaasti käyttää näitä ohjeita ja mukauttaa niitä omiin kollektiivisiin vaikuttamisaloitteisiisi. 

1. Määrittele intohimosi ja projekti, jota haluat käsitellä ja jota voidaan skaalata

Määrittele intohimo ja löydä ongelma, joka kaipaa ratkaisua. Keskustele ja kuuntele asiantuntijoita; omalta osaltamme kuuntelemme UNICEFiä. Valitse projekti, joka voidaan skaalata ja jolla on korkea odotettu sijoitetun pääoman tuotto. Tavoitteesi on lumipalloefekti, joka moninkertaistaa vaikutuksen!

​

 

2. Valitse yhteistyökumppanisi yhteisen näkemyksen ja arvojen perusteella

Kun olet tunnistanut ongelman, jonka haluat ratkaista, kartoi kentältä ihmisiä, joilla on yhteinen visio, yhtenevät arvot ja kunnianhimo. Varaa riittävästi aikaa sopivien kumppaneiden löytämiseen ja tapaamiseen. Meillä tämä kestää tyypillisesti 3–6 kuukautta.  

​

 

3. Luo kehys  

Ennen kuin aloitat matkasi, luo puitteet varmistaaksesi, että sitoutumisen taso on selkeä. Ajatuksena on, että osallistuminen hankkeeseen tarkoittaa täyttä sitoutumista koko aloitteeseen. Laadi riskinarviointisuunnitelma varautuaksesi odottamattomiin tilanteisiin. Kehotamme sinua tekemään asianmukaista huolellisuutta kaikkien yhteistyökumppaneiden kanssa. Hyväksy, että yhteistyöprojektit vievät aikaa. Aloita yhdestä vuodesta, mutta ole valmis jatkamaan projektiasi pidemmällä aikavälillä, esimerkiksi 3–5 vuodella.

​

 

4. Järjestä  

Nimittää  tuoli, kuka on  motivoituneita  johtaa projektia ja on valmis käyttämään aikaa siihen. Muodosta ohjausryhmä koordinointia ja viestintää varten. Määrittele selkeät roolit kullekin yhteistyökumppanille ja nimeä yhteyshenkilö. Varmista, että kaikki ymmärtävät ja hyväksyvät sen, mitä heiltä odotetaan, ja varaavat riittävästi aikaa tehtäviinsä.

​

 

5. Kommunikoi ja innosta muita

Projekti on tärkeämpi kuin yhteistyö, joten anna sisällön puhua puolestaan. Riippumatta osallistujien eroista  rahaa, aikaa ja asiantuntemusta, heidän on puhuttava yhdessä yksimielisesti. Mikäli mahdollista, suosittelemme tutustumaan hankkeeseen paikan päällä. Kokemuksemme mukaan tämä auttaa meitä osallistujia ymmärtämään asiaa paremmin. Säännöllinen raportointi projektista on välttämätöntä. Arvioi vaikutus ja jaa kokemuksesi, jotta muut voivat oppia. Inspiroidu ja synnytä muutos!

 

​

ALOITA vain

Sinun ei tarvitse olla selvillä kaikesta, kun aloitat, joten ota vain askel! Kun olet aloittanut, voit arvioida edistymistäsi säännöllisesti ja muokata toimintaasi sen mukaisesti

Jos haluat lukea lisää tiekarttamme, tutustu tapaustutkimukseemme IMD:n Family Philanthropy Navigatorista (Vogel.P, Eichenberger. E, Kurak.M 2020, Family Philantropy Navigator, International Institute for Management Development, Lausanne)

Purpose_Maria Ahlstrom_structure_2 (002).jpg
bottom of page